En ny startEn ny startEn ny start

Vi har her forsøgt at give et godt billede af hverdagen samt store og små begivenheder i BørneBiksen.
Det bedste indtryk af institutionen vil I dog få ved at besøge os.
I er altid meget velkomne til at ringe og aftale et besøg.

At starte i vuggestue og børnehave

En ny startDet er en stor omvæltning at starte i en ny institution – både for barnet og for familien. Vi mener ikke, det er muligt at fastlægge en model for de første ugers forløb, som tilgodeser alle børns behov. Vi arbejder derfor ud fra hver enkelt barns og families behov.

Vi holder en opstartssamtale forud for barnets start i BørneBiksen, hvor vi sammen kan lægge den bedste plan for opstarten.

Som tommelfingerregel kan vi dog sige, at hvis I har et barn der starter i vuggestuen, så skal I sætte 2 uger af til indkøring, hvor dagene gradvist bliver længere og længere. Hvis I har et barn der kommer fra et andet hus og skal starte i børnehave hos os, så skal I afsætte 1 uge til indkøring.

Intern i huset arbejder vi målrettet på, at lave en glidende overgang fra vuggestuen til børnehaven for alle børnene. I praksis betyder det at en månedstid inden børnehave start, vil de ældste vuggestuebørn vil have formiddage hvor de deltager i aktiviteter i børnehaven. Børnene vil gradvis være mere og mere i børnehaven, så de er helt klar til børnehaven, den dag de rykker op.
Derfor har vi som udgangspunkt ingen særlig indkøring, når børnene rykker fra vuggestuen til børnehaven intern i huset.

En ny startVi anbefaler dog, at børnene har korte dage i starten, da de formentlig vil være meget trætte.
I forbindelse med, at børnene rykker fra vuggestuen til børnehaven, afholder vi en overgangssamtale, hvor et personale fra vuggestuen og et personale fra børnehaven samt forældrene deltager. Her snakker vi om, hvordan barnet trives, hvad deres stærke sider er og hvor barnet har brug for en ekstra hånd.

Når barnet har været i huset i ca. 3 måneder, tilbyder vi jer en samtale, om hvordan starten i BørneBiksen har været og hvordan jeres barn trives.

 

Gensidige forventninger – et samarbejde mellem forældre og medarbejdere:

En ny startDenne skrivelse er en kort beskrivelse af vores bud, på de forventninger Vi kan og bør have til hinanden. Hvad Vi, som personale, kan forvente af jer som forældre, og bestemt også omvendt.

I BørneBiksen vil vi altid have fokus på vores kerneopgave.

Vores kerneopgave er at skabe rammer, der understøtter barnets trivsel, udvikling og læring. Dette vil vi gøre gennem høj pædagogisk faglighed, med en anerkendende pædagogik, og et tillidsfuldt samarbejde med forældre.

 

I institutionens komplekse hverdag er der mange opgaver der skal løses, flere af dem løses bedst gennem et tillidsfuldt og meningsfyldt samarbejde mellem hjem og institution.   

 

Trivsel:

Hvad kan I forvente af os:

En ny startAt vi er opmærksomme på det enkelte barns udvikling, trivsel og læring. At vi tager initiativ til en snak eller et møde, hvis vi oplever et sådan behov i forhold til jeres barn. At vi ikke kontakter andre fagfolk eller instanser, uden I på forhånd er blevet inddraget eller orienteret.

Hvad forventer vi af jer:

At I forbereder jer til de udviklingssamtaler I bliver inviteret til. Vi oplever det giver en god dynamik og et godt samarbejde, at alle er forberedte. At I giver besked, hvis der sker ting hjemme eller omkring jer, som I mener kan påvirke jeres barn. Og at I skal tage initiativ til en samtale, hvis der er noget der bekymrer jer vedr. jeres barn. At I informerer os om, hvis andre fagfolk er tilknyttet jeres barn. Dette giver et godt udgangspunkt for samarbejde. Det kunne fx være en ørelæge, eller en fysioterapeut.

 

Tillid:

Hvad kan I forvente af os:

At vi aldrig drøfter jeres barn med andre forældre. Vi er underlagt en tavshedspligt, som vi er professionelle omkring.

Hvad forventer vi af jer:

At I respekterer at vi ikke snakker om andre børn og deres familier med jer. At I ligeledes har en tavshedspligt som I skal huske på.

 

Den pædagogiske dagligdag:

Hvad kan I forvente af os:

En ny startAt vi har fokus på at skabe læringsmiljøer, der skaber de mest optimale miljøer for læring, leg og trivsel. At vi altid hilser på jer og jeres barn når I kommer og afleverer, og når I henter igen. Vi inviterer gerne jeres børn ind en given aktivitet der er sat i gang.
Er vi i gang med samling eller projekt, afbryder vi den helst ikke for at snakke.
At vi altid forsøger at skabe orden og overskuelighed i de rum hvor børn og forældre færdes.

Hvad forventer vi af jer:

At I respekterer vores pædagogiske arbejde med børnene, og viser interesse for hvad børnegruppen arbejder med. At I så vidt i kan, ikke afbryder medarbejderen når der er i gang med en samling, sammen med børnene.
At vi samarbejder om (primært børnehavebørn) at børnene afleveres til en aktivitet og ikke til en voksen. Vuggestuebørn kan sagtens afleveres til en voksen. Den voksne i vuggestuen må gerne huskes på ikke at tage imod jeres barn stående, da de ikke skal bære barnet for meget.
Vi forventer at I hilser på os når I kommer, og siger farvel når I går om eftermiddagen.
I må gerne sammen med jeres barn rydde det op som jeres barn har taget frem. Er der flere børn om det samme, kan man spørge de sidste børn om der er noget I skal rydde op.
Vi forventer også at I holder orden på jeres barns garderobe.

 

Sygdom:

Hvad kan I forvente af os: 

En ny startAt vi kontakter jer hvis jeres barn er for dårligt, eller for syg til at kunne klare en dag i institution. Et barn behøver nødvendigvis ikke at have feber for at det er for dårligt til at være her.  Ved sygdom retter vi os efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Hvad forventer vi af jer:

At I respekterer vores vurdering, og at I tilstræber at jeres barn bliver hentet indenfor en kortere tidsramme. At I holder jeres barn hjemme ved sygdom, til barnet er raskt, og til det fuldt ud er i stand til at klare en dag i institution. 
At I også retter jer efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

 

En ny startEn ny startEn ny start

Gensidige informationer:

Hvad kan I forvente af os:

At I får beskeder der vedr. jeres barn, enten mundtligt eller skriftligt via Kumba (når det virker). Hvis beskeden til jer ikke kan vente, ringer vi jer op, dette kan fx være ved sygdom.
At I får invitationer til fælles arrangementer hen over året. Dette er julearrangement, arbejdsdage og ferniseringer, og alt derimellem.
At vi tilstræber den bedste udnyttelse af vores ressourcer til fordel for jeres barn.

Hvad forventer vi af jer:

At I orienterer jer på KUMBA (når det virker), og at I har tid til en kort snak når aktiviteterne tillader det.
At I ringer til os, hvis I har en besked der ikke kan vente, og som er vigtig i forhold til jeres barn.
At I er deltagende i de fælles arrangementer vi afholder i institutionen.
Det er vigtigt for jeres barn at se mor og/eller far i institutionen.
At I orienterer om hvornår jeres barn holder ferie/fri, så vi kan planlægge med personalet i gruppen, og med køkkenet.  

 

Ferie:

Vi (personalet) og bestyrelsen forventer at jeres barn hen over året holder 5 ugers ferie. Det er det vi er normeret til.  
Derudover har jeres børn også brug for kvalitetstid med deres mor og/eller far.