Privat vuggestue i Svendborg

Vuggestuen holder til i hyggelige lokaler, hvor der både er plads til fællesskab og at lege i mindre grupper. Vi har plads til 14 børn i alderen 0-2 år, og vi er fire voksne i vuggestuen: Lise, Janne, Sanne og Lene.

Vi synes, at vi har verdens bedste arbejdsplads: på hvilken anden arbejdsplads bliver man hver dag mødt af kys, kram og glade børn?

I vores private vuggestue har vi masser af humor, respekt for hinanden og vi nyder at arbejde sammen. Samtidig er vi bevidste om, at vi gennem vores gode arbejdsklima er gode rollemodeller for børnene.

Hverdagen i en privat vuggestue

I vores hverdag prioriterer vi først og fremmest tryghed og omsorg for det enkelte barn. Vi har en rimelig fast struktur, da små børn trives bedst med genkendelighed i hverdagen.

Dagens forløb ser nogenlunde sådan ud:

  • Morgenmad fælles med børnehaven i vuggestuens lokaler kl. 6.30-7.30
  • Frugt og brød kl. 9.00, hvor vi også ofte synger
  • 9.30-10.30 aktiviteter, fælles eller i mindre grupper
    Det kan være: gåture til skoven eller legepladser i lokalområdet, lege på legepladsen, cykelture, rytmik, motorik, bagning, maling osv.
    Nogle gange har de største børn aktiviteter om et bestemt emne, eksempelvis kroppen og bondegårdsdyr.
  • Kl.10.30 spiser vi frokost

Børnene sover, når de har behov for det, for de flestes vedkommende er det ved 12-tiden.
Om eftermiddagen serverer vi lidt mad igen, samt leger på stuen eller på legepladsen, indtil børnene bliver hentet.

I vores hverdag har vi en tæt relation til børnehaven, og vi får dagligt “besøg” at et par børnehavebørn, ligesom vores børn også kigger forbi børnehave-stuerne ind imellem. Derudover mødes vi jo på legepladsen og i gymnastiksalen. Dette samarbejde letter overgangen til børnehavestart betydeligt, da vuggestuebørnene er trygge og kendte med børnehaven, de voksne og børnene.

I løbet af året fejrer vi mange gode traditioner, eksempelvis fastelavn, sommerfest, bedsteforældredag og julefest.

Plads til udvikling og leg

Vi arbejder målrettet på at hjælpe børnene med at blive mere selvstændige og selvhjulpne i takt med deres udvikling, eksempelvis i forbindelse med måltiderne, hvor de selv eller med en hjælpende hånd hælder i koppen, øser mad på tallerkenen og rydder op efter sig selv bagefter.

I garderoben og på badeværelset øver vi selvhjulpenhed i forhold til at tage tøj på. I takt med barnets udvikling og parathed, og i tæt samarbejde med forældrene, bakker vi også op om barnets overgang til at smide bleen og kunne benytte wc og potte.

Kontakt vuggestuen

I er altid velkomne til at kontakte os pr. telefon på: 23921749, hvor vi kan aftale et besøg. Som privat vuggestue prioriterer vi at i er trygge omkring opstart og opfordre derfor til at I kommer på besøg inden i vælger os.