Fokus på natur og udeliv i vores naturbørnehave

BørneBiksen er en naturbørnehave. Og hvorfor er vi så det? 

Det er vi, fordi vi i både vuggestuen og børnehaven har stort fokus på udeliv og natur. 
Vi er ude alle dage i alt slags vejr, og det nyder både børn og voksne. 

Vi er de heldige indehavere af et naturområde, som er placeret 15 minutters gang fra institutionen. Her er vi omgivet af skov og natur, og vi har mange gode timer i området, da vi her har luft omkring os og mulighed for at gå på opdagelse og lege frit. 

BørneBiksen er placeret i et område, hvor vi er så heldige, at vi har let adgang til den skønne natur. Derfor er vi ofte på ture ud i lokalsamfundet, hvor vi blandt andet benytter os af legepladser, skov, strand og mange andre skønne steder.  

Vi vægter udelivet højt, da vi oplever, at det er her, børnene trives bedst. De får højt til loftet, og der er plads til både leg og læring ude.  

I vuggestuen er der krible-krable-ture ud i det blå, hvor der bliver kigget nøje på smådyr, snakket, studeret og reflekteret over det, man finder.
Børnehaven har en fast ordning med udflugter til naturområdet, som tilgodeser begge børnehavestuer, så alle børn får god gavn af det. 

Vi er en naturbørnehave, fordi vi først og fremmest anerkender det vigtige i at være ude og have højt til loftet. Vi mener, at det er vigtigt, at børn lærer naturen at kende, og lærer, hvordan man passer på den.

Vi ser glade børn, som bruger deres fantasi og sanser, når de er ude. 

Hvordan er det at gå i naturbørnehave ?